Gepubliceerd op

De reis van een vlecht van haardonor naar haarontvanger

Stichting Haarwensen: “Wij krijgen vaak vragen over de totstandkoming van een haarwerk en waarom het proces zo kostbaar is. Elk haarwerk kost € 1.500 en het creatie-proces is bewerkelijk. Om dit proces volledig inzichtelijk te maken, werd de de hulp ingeschakeld van een van de ambassadeurs van de stichting: topstylist John Beerens. In de short-doc is te zien hoe de nietsvermoedende Anna naar de salon van John komt voor een make-over. Ze wordt overvallen tijdens haar knipbeurt, waarna Anna in een voor haar onbekend avontuur stapt. De afgeknipte vlecht wordt gevolgd op de reis van schaar naar nieuw haarwerkt. Bij terugkomst in Nederland wacht Anna nog een bijzondere ontmoeting bij de allereerste haarwerksalon van Haarwensen in het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam.

Deze film is tot stand gekomen dankzij de financiële steun van het Guusje Nederhorst Fonds en zal online en via social media gedistribueerd worden.

Het doel van Haarwensen
Ieder jaar verliezen meer dan 500 kinderen in Nederland hun haren. Voor veel ouders is het financieel niet haalbaar om een ‘pruik’ voor hun zoon of dochter te kopen en vaak worden deze maar deels vergoed door de zorgverzekeraars.
Stichting Haarwensen voorzag de afgelopen twaalf jaar al meer dan 1700 kinderen van een haarwerk, dat gemaakt werd van echt haar. Dankzij haar-donaties en financiële giften kan Stichting Haarwensen deze kosteloos aanbieden en ondersteunt ze kind en ouder tijdens een van de heftigste periodes in hun leven. Zo krijgen kinderen de kans om zich heel even niet alleen patiënt, maar ook gewoon kind te voelen, inclusief hun zelfvertrouwen.”
Stichting Haarwensen

Stichting Haarwensen

Frans Koopal is een steunpunt van Stichting Haarwensen. Dit betekent dat wij haarwerken voor kinderen aanmeten. Daarnaast kunt bij ons uw haar doneren. We knippen vlechten voor de stichting welke vervolgens gebruikt worden voor nieuwe haarwerken.

Wilt u haar doneren en/ of een afspraak maken om een haarwerk aan te laten meten? Maak direct een afspraak met ons.

Heeft u al een afgeknipte vlecht, die voldoet aan de spelregels van stichting haarwensen, dan kunt u deze bij ons inleveren en dan zorgen wij ervoor dat het bij Stichting Haarwensen terecht komt.